Предимства Е-магазин

free-business-resources

С развитието на технологиите и силата на Интернет – голяма част от хората, готови да тръгнат по пътя на предприемача, се замислят и върху това дали да не изградят бизнеса си онлайн. И това е напълно нормално по много причини, но едни от най-силните мотиви са:

  1. Онлайн бизнеса и в частност онлайн търговията е ниша, която всяка година бележи ръст в оборотите и все още не е достигнала своя максимум на развитие.
  2. България е в челните позиции за Европа по продажби онлайн, което означава, че сънародниците ни все по-често избират електронния магазин пред традиционния.
  3. Според НСИ през 2015 г. една пета от българите, между 16 и 74 г., са пазарували оналйн. Това изразено в проценти е 18,5%, като статистиката показва, че броя на пазаруващите онлайн расте с всяка година.
  4. Чрез онлайн търговията се увеличават с пъти потенциланите клиенти, защото географското ограничение отпада. От онлайн магазина могат да купуват клиенти от цялата страна, докато ако е традиционен магазин – най-вероятните клиенти ще са обвързани с потока от хора, който минава в близост до обекта.
  5. За стартиране на вашия онлайн магазин, в зависимост от бизнес плана, разходите могат да са с пъти по-малки от това да отворите традиционен магазин.
  6. При онлайн търговията, най-често, можете да работите от всеки край на България.
  7. Магазинът е отворен 24 часа, 7 дни в седмицата и непрекъснато може да генерира продажби.

Разбира се, има още много предимства, които могат да се представят, но най-силно искаме да ви обърнем внимание на факта, че тази ниша е в процес на развитие и все още не сте изпуснали момента да уловите вълната. Така че, ако сте готови за промяна, сега е момента да действате – преди пазара да се е пренаситил!

Все пак, не искаме да ви лъжем и затова ще споделим с вас нашия опит относно това какви са минусите при стартиране и развитие на един онлайн магазин. Това са неща, които най-често няма да чуете на онези онлайн семинари, по време на които се опитват да ви мотивират да стартирате подобен бизнес. Но ние вярваме, че когато човек е по-добре информиран за начинанието, което започва, то и шансовете за успех са много по-високи. И така, ако сте готови да чуете и другата страна на нещата – научете още:

Виж ТУК трудностите (минусите) при стартиране и развитие на онлайн магазин
error: Content is protected !!