Недостатъци Е-магазин

negative-business

Един от основните и водещи минуси при стартирането и развитието на вашия онлайн магазин е, че трябва или вие да сте специалист в няколко различни области или да наемете такива специалисти. Най-често провалилите се онлайн търговци разчитат на собствените знания и умения и не се обръщат към специалисти, което им струва техния бизнес. В повечето случаи, те самите не осъзнават, че имат нужда от тези хора, така че за ваша полза ще представим, кои са според нас ТОП проблемите в онлайн търговията:

  1. Често се срещат сайтове, които предлагат наистина добри стоки и услуги, но хората просто не знаят за тях. Ето го и първият минус – липса на добри умения за онлайн маркетинг и реклама, както и умаловажаване на нещата и ненаемане на съответните специалисти в областта.
  2. Срещат се и сайтове, отново с добри стоки и услуги, но технически така са изработени, че клиентите много бързо напускат и не купуват нищо. Ето го и вторият минус – не наемат добри специалисти за направата на едно от най-важните неща – Магазинът.
  3. Друг често срещан проблем е, че в сайта стоките и услугите не са представени по начин, по който клиента да поиска да ги купи. Ето го и третият минус – собственикът на онлайн магазина няма умения за копирайтър и в същото време не наема такъв специалист.
  4. Не са малко случаите, в които сайта е почти неоткриваем в Google – най-голямата търсачка в света и най-използваната в България. Това е изключително сериозен проблем, който няма да разглеждаме тук подробно, но трябва да знаете, че това е четвърти минус за развитие на вашия оналйн магазин – трябва да разползагате със SEO специалист или вие самия да имате такива умения.
  5. Друг често срещан проблем е, че собствениците на онлайн магазини не планират бюджет за онлайн реклама, така че необходимостта от средства за онлайн реклама също можем да го отнесем към минусите.

Това са водещите проблеми, които се срещат при стартиращия и малкия онлайн бизнес. Най-често това е свързано с финанси, защото наемането на всеки един специалист е обвързано с пари. При старта, често пъти бюджета е ограничен и това довежда до провал, защото просто няма клиенти или те са толкова малко, че разходите не могат да бъдат покрити.

Ние самите сме минали по този път и споделяме с вас всички тези неща на базата на личния си опит. За щастие, успешно преодоляхме тези проблеми и вече имаме готов онлайн бизнес модел за работа, който можете да използвате и вие! Повече за него ще откриете ТУК

Виж ТУК повече за нашия бизнес модел на работа
error: Content is protected !!