Ревю на серията Pure Skin за чиста кожа

Здравейте Скъпи Приятели,

OriWoman стартира нова рубрика, в която иска да Ви представя ревюта на препоръчани продукти за всеки един каталог.

За никого не е тайна, че зад този сайт стоя аз, Ева Лазарова, и като всяка жена за мене козметиката, парфюмите и всякакви други SPA глезотийки са любима тема.

Като човек, който ползва продуктите на Орифлейм вече няколко години, и който има неограничен достъп до тях, реших, че мнението ми, базирано на личен опит и личната ми употреба на продуктите, може да бъде от полза за всички Вас, които се колебаете коя серия за грижа за тялото, лицето кожата или косата да изберете за Вашата поръчка.

И така, едни от моите фаворити  са 4 продукта за лице от серията  Pure Skin, които, ако съчетаете ще си осигурите грижа за лицето, равносилна на професионалните услуги на козметичните салони.

 

Продукт 1: Измиващ гел и ексфолиант 2 в 1 Pure Skin

Face wash and scrub gel_32647.Jpeg

Първата стъпка в моята грижа за лицето ми е да го почистя добре. Аз лично не мога да ползвам сапуни (с какъвто и крем да са обогатени), защото кожата на лицето ми е чувствителна и лесно се дехидратира прекомерно след употребата на сапун. Затова предпочитам да не я състарявам насилствено и употребявам почистващ гел, специално създаден за лице.

Измиващият гел и ексфолиант 2 в 1 Pure Skin има мека формула и не изсушава кожата; същевременно почиства в дълбочина замърсяванията като ексфолира (отстранява) мъртвия слой от епидермиса. След употребата на продукта кожата ми се чувства, а и изглежда видимо чиста, сияйна и някак по-млада.

Използвам този продукт винаги, когато по-голяма част от деня съм била на открито в града, където замърсяването от изгорелите газови и прахът, който е навсякъде, сякаш са полепнали по лицето ми в края на деня. Почиствам лицето си този гел и когато съм била на парти и в компанията е имало пушачи.

Определено гелът почиства добре и кожата го понася с удоволствие. Все пак трябва да имате предвид, че това е комбиниран продукт – почистващ гел и ексфолиант, а никоя кожа не трябва да се подлага на прекомерен скраб. Аз лично използвам този продукт 2 до 3 пъти седмично и мисля, че това е оптималната му честотата за употреба.

 

 

Продукт 2: Почистваща маска против черни точки Pure Skin

Blackhead clearing mask_32650.Jpeg

Може би понякога прекалявам с грижата за кожата, но през уикендите, когато искам да се поглезя, между лежерното пиене на кафе и слушане на моята не много лежерна музика :) си правя и маска за лице, която да ме предпази от така досадните и упорити черни точки. А съгласете се, че тези малки черни „гадинки“ не стоят никак добре на лицето, а понякога са и много упорити.

Моята стратегия е следната:

Първо – почиствам лицето с Продукт 1;

Второ – смело атакувам с маската “Pure Skin” против черни точки

Маската е глинена и съдържа комплекс от салицилова киселина и екстракт от папая.

Салициловата киселина представлява ситен бял прашец, който не се разтваря във вода,  а в мазнини и се използва масово при изготвянето на лекарствени продукти за лечение на акне. Тя е този компонент на маската, който й позволява дълбокото почистване на кожата като отстранява себума (натрупаните масти) и така премахва черните точки. В маската има и екстракт от папая. Той помага за две неща – да не изсуши прекомерно кожата от глината и салициловата киселина да може да се разтвори, както трябва.

Определено съм доволна от маската, защото успява да премахне повечето от черните точки, а за тези, с които не успее да се справи, използвам следващия препоръчан Продукт 3 :)

 

 

 Продукт 3: Инструмент за премахване на черни точки

Intsrument for blackheads removal_26825.Jpeg

Тук вече май няма какво да обяснявам – инструментът е професионален – такива използват в козметичните салони. Единият край е за премахване на черни точки, а другият за белите връхчета на пъпки.

С него отстраняването на дефектите по кожата (точки, пъпки) става без да се наранява околната кожа и въобще това е един цивилизован начин и безболезнен начин J

 

 

Продукт 4: Освежаващ тоник Pure Skin

Refreshing face toner_32648.Jpeg

След горните SPA и фитнес процедури за лицето ми, го награждавам с глътка минерална вода – освежаващият тоник Pure Skin. Той действа успокояващо, премахва зачервяванията и съм готова за парти с приятели :)

 

error: Content is protected !!